عنصر اصلی آلیاز لولههای فلزی، از جنس فلز است. این نوع لولهها به دو دسته کلی زیر تقسیم میشوند:
لوله آهنی
لولههایی که یکی از عتاصر سازنده آنها آهن باشد، در این دسته قرار میگیرند. انواع لولههای فولادی، لوله کربن استیل، لوله آلیاژی و لوله استنلس استیل، از جمله این لولهها هستند.
لوله غیر آهنی
انواع دیگری از لولههای فلزی وجود دارند که از جنس آهن و آلیاژهای آن نیستند. از جمله این لولهها میتوان به لولههای مسی، لولههای برنجی و لولههای آلومینیومی اشاره کرد.
از آنجایی که لولههای آهنی و فولادی، پرمصرفتر از سایر انواع لوله هستند، در ادامه به بررسی این دسته میپردازیم.
کوپلینگ آتشنشانی چیست؟
ویژگیهای لوله آهنی
اگرچه ویژگی انواع مختلف لوله آهنی، نسبت به جنس و نوع آن متفاوت است، به طور کلی میتوان گفت که این لولهها صلب هستند. به همین دلیل استحکام بالاتری نسبت به سایر انواع لوله در صنعت دارند. انبساط حرارتی این نوع لوله، در مقایسه با سایر انواع، پایینتر است. بنابراین ابعاد آنها با تغییر دما، چندان تغییر نمیکند. به طور کلی مزایا و معایب این لولهها را در بخشهای زیر عنوان خواهیم کرد.
استانداردهای لوله فولادی
استانداردهای ساخت لولهها، معمولاً به آزمایش ترکیب شیمیایی و یک سری آزمایشات مقاومت مکانیکی برای هر دمای لوله نیاز دارند. بر این اساس، برخی از استانداردهای لوله فلزی، یا کلاسهای لوله کشی که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، شامل موارد زیر است:
ASME SA106 گرید B (لوله فولادی کربن بدون درز برای خدمات دمای بالا)
ASTM A312 (لوله فولادی ضد زنگ آستنیتی بدون درز و جوش داده شده)
ASTM A36 (لوله فولادی کربنی برای استفاده ساختاری یا فشار کم)
ASTM A795 (لوله فولادی مخصوص سیستمهای اسپرینکلر آتش نشانی)
مزایای لوله آهنی
این مزایا شامل موارد مهم زیر است:
مقاومت بالا
استحکام زیاد
تطبیقپذیری بالا
چکشخواری
سازگار با محیط زیست
ظاهر مناسب برای مکانهایی که لولهها در معرض دید قرار دارند
فایرباکس آتشنشانی چیست؟
معایب لوله آهنی
معایب لولههای فلزی شامل موارد زیر است:
برخی از انواع این لولهها در معرض خوردگی و زنگ زدگی قرار دارند
قیمت بالاتر به نسبت لولههای پلیمری
نیاز به تخصص بیشتر برای نصب، نسبت به لولههای پلیمری
محصولات مکمل لوله آهنی
از محصولات مکمل لولههای فولادی، میتوان به انواع اتصالات لوله فلزی اشاره کرد. از جمله این اتصالات میتوان به اتصالات جوشی مانیسمان بدون درز، اتصالات سیاه درزدار، اتصالات گالوانیزه و اتصالات سیاه دندهای اشاره کرد. از دیگر محصولات مکمل، میتوان به انواع بست و عایق لوله اشاره کرد.
خرید لوله فولادی
برای خرید انواع لوله فلزی، لازم است تا اطلاعات دقیقی از لوله و اتصالات مورد نیاز پروژه خود در اختیار داشته باشید. سپس لیست خرید خود را به دقت تهیه کنید. پس از انجام این کار، میتوانید این لیست خرید را بر روی سایت آرین متال بارگزاری کنید تا کارشناسان فروش ما، در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شیلنگ آتشنشانی چیست؟
قیمت لوله فلزی و عوامل تأثیرگذار بر آن
قیمت لوله فلزی یک متغیر پیچیده است که تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد. این عوامل شامل نوع لوله، جنس، سایز، کاربرد، وزن، و برند لوله میباشند. به طور مثال، لولهها بر اساس کاربردهای مختلفی مانند لوله آب فلزی و لوله گاز، قیمتهای متفاوتی دارند. همچنین، لولههای سبک عموماً قیمت کمتری نسبت به لولههای سنگین و با وزن بیشتر دارند.
دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت لوله فولادی
قیمت جهانی آهن: تغییرات در قیمت جهانی آهن میتواند قیمت لولههای فلزی را تحت تأثیر قرار دهد. افزایش قیمت آهن میتواند به افزایش قیمت لولهها منجر شود.
قیمت ارز: ارتباط مستقیم بین قیمت ارز و قیمت لولههای فلزی وجود دارد. نوسانات در نرخ ارز میتوانند قیمت لولهها را تحت تأثیر قرار دهند.
عرضه و تقاضای بازار: میزان عرضه و تقاضا برای لولههای فلزی نیز به قیمت آن تأثیر میگذارد. افزایش تقاضا ممکن است به افزایش قیمت منجر شود.
نوسان لحظهای قیمتها (دلار و ارز): نوسانات لحظهای در قیمتهای دلار و ارز میتوانند بر قیمت لولههای فلزی تأثیر داشته باشند.
تورم: تورم نیز میتواند به افزایش قیمت لولههای فلزی منجر شود، زیرا هزینه تولید ، خرید مواد اولیه و واردات افزایش مییابد.
هزینه حمل و نقل: هزینه حمل و نقل لولههای فلزی نیز باید در نظر گرفته شود. تغییرات در این هزینه ممکن است به تغییرات قیمت انتهایی لولهها منجر شوند.
سیاستهای دولتی: تغییرات در سیاستهای دولتی نیز ممکن است بر قیمت لولههای فلزی تأثیر بگذارد.