مقالات

روش تولید لوله گوشتدار

لوله گوشتی

لوله گوشتدار چیست؟

به لوله فولادی که ضخامت بالاتری نسبت به سایر لوله ها دارد، لوله گوشتدار یا ضخیم بار می گویند. این لوله ها به خاطر ضخامتی که دارند (چند میلی متر یا سانتی متر) دارای دیواره هایی با استقامت بالا هستند و در مواقعی که نیاز به انتقال سیالات تحت فشار در مسافت های طولانی داریم، در صنایع به کار می روند.

همان گونه که گفتیم، جنس لوله گوشتدار از فولاد است و به دلیل وزن بیشتر و ضخامت بالاتر در قیاس با دیگر لوله‌ ها دارای سختی قابل قبولی هستند. این لوله ها می توانند افزایش فشار را تحمل کنند و همین موضوع باعث شده تا در موقعیت های خاص‌ مورد استفاده قرار بگیرند.

لوله گوشتدار یکی از انواع لوله مانیسمان به شمار می آید. این لوله فولادی به این دلیل که هیچ درز جوشی ندارد، نسبت به لوله های درزدار استحکام بیشتری دارد و به همین خاطر در صنایعی مانند نفت، گاز، پتروشیمی و … استفاده می شود.

در این مقاله سعی داریم تا لوله گوشتدار را بررسی کنیم و سایزهای استاندارد آن را در قالب جدول لوله گوشتدار معرفی کنیم.

شایان ذکر است که کیفیت و یکنواختی در ضخامت دیواره های لوله های گوشتدار، تأثیر به سزایی در عملکرد و کارایی آنها دارد. همچنین جالب است بدانید که برای اتصال این لوله ها به هم، از اتصالات درزدار استفاده می شود. اما شاید هم اکنون این سوال برای شما پیش بیاید که نحوه تولید لوله گوشتدار به چه صورت است که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

ضربه گیر صنعتی چیست؟

روش تولید لوله گوشتدار

همان طور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، لوله گوشتدار یک نوع لوله مانیسمان (بدون درز) به حساب می آید بنابراین روش تولید مشابهی با لوله های مانیسمان دارد. بدین صورت که در اولین مرحله، شمش فولادی در کوره مخصوص گرما می بیند تا در مرحله بعد بتوان با یک سمبه سوراخی یکنواخت در طول شمش ایجاد کرد. بعد از این مرحله باید ناصافی هایی که زمان انجام این فرایندها روی لوله به وجود آمده اند را بر طرف و سمبه را از لوله خارج کرد.

در مرحله نهایی لوله ها را خنک می کنند و به طول های 6 یا 15 متری برش می دهند و با اسیدشویی و تمیزکاری، ضایعاتی که داخل لوله باقی مانده اند را پاک می کنند. همچنین برای براق شدن لوله و بهبود شرایط ظاهری، گاهی از پولیش کاری و روغن کاری بهره می گیرند.

حال که با مفهوم لوله گوشتدار و نحوه تولیدش آشنا شدیم، به کاربردهای این لوله می پردازیم.

دریچه منهول چیست؟

کاربردهای لوله گوشتدار

لوله های گوشتدار با توجه به مراحل تولیدشان و ویژگی هایی که دارند (استحکام زیاد و تحمل فشارهای بالا) نسبت به لوله‌ هایی با ضخامت کم در سیستم های پیچیده و حساس، به طور گسترده ای برای خطوط انتقال نفت، گاز و دیگر سیالات پرفشار در صنایع استفاده می شوند.

علاوه بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، از دیگر کاربردهای لوله های گوشتدار می توان به استفاده از آنها در موارد زیر اشاره کرد:

ساخت و سازهای بزرگ در پروژه‌ های شهری
صنعت برق
کارخانه های تولید مواد شیمیایی
انتقال آب و آبیاری زمین ‌های کشاورزی
ساختارهایی مانند اسکله بندرها، لوله‌ های ستونی، پل ‌ها، اسکلت ساختمان‌ های بزرگ و …
انتقال انواع بخار
همچنین این لوله ها به دلیل مقاومتی که در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند، در شرایط خاص آب و هوایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. لوله گوشتدار هم مانند دیگر لوله ها دارای مزایا و معایبی است که دانستن آنها اهمیت بالایی دارد.

مزایا و معایب استفاده از لوله های گوشتدار

می دانیم که لوله گوشتدار به خاطر ضخامت خود، استحکام بالایی دارد و در شرایط گوناگون آب و هوایی دوام می آورد زیرا در برابر خوردگی نیز مقاوم است و عمر بالایی دارد. اگر بخواهیم به صورت کلی مزایا، معایب و ویژگی های لوله گوشتدار را نام ببریم، در موارد زیر خلاصه می شوند:

مقاومت در برابر خوردگی
ضخامت بالا
مقاومت در برابر ضربه
نداشتن درز
مقاومت در برابر حرارت و فشارهای بالا
یکنواختی بدنه
طول عمر بالا
مقاوم در تمامی شرایط آب و هوایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *