لوله گالوانیزه

  • مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
  • بیشترین استفاده در خطوط آب‌رسانی و انتقال آب
  • بسیار بادوام
  • ارزان‌
  • بازرسی و مونتاژ آسان

کیفیت اورجینال

توضیحات

لوله گالوانیزه چیست؟

لوله گالوانیزه یک نوع لوله انتقال است که در دو نوع درزدار و بدون درز عرضه می شود. علت نام این نام گذاری، عملیات گالوانیزاسیون (روی اندود کردن) می باشد که جهت حفاظت از خوردگی و آسیب پذیری بر روی آن انجام گرفته، می باشد.

به عبارت ساده تر با این کار لایه ای از فلز روی، بر سطح این لوله ها قرار می گیرد. این لوله ها با توجه به روش گالوانیزاسیونی که دارند، به دو دسته گالوانیزه سرد و گرم تقسیم می شوند. لوله های گالوانیزه سرد معمولا به صورت دو سر رزوه تولید می شوند اما لوله های گالوانیزه گرم بدون رزوه بوده و می توان آنها را رزوه کرد به این لوله ها اصطلاحا لوله سفید نیز می گویند. هایپر صنعت فامکو آماده ارائه و تامین انواع مختلف لوله های گالوانیره در ابعاد و مدل های مختلف می باشد که چند مدل در پایین ذکر شده است:

  • لوله گالوانیزه گرم (لوله سیاه درزدار یا بدون درز که در گارگاه ها آبکاری می شود)
  • لوله گالوانیزه سرد (لوله سیاه درزدار که دو سر آن در کارخانه رزوه شده و آبکاری می شود)
  • لوله گالوانیزه گلخانه (لوله سیاه درزدار که به روش گالوانیزه گرم آبکاری می شود)
  • لوله گالوانیزه تست (لوله تست آب که آبکاری شده و برای خطوط آب استفاده می شود)
  • لوله برق PG
  • لوله برق کاندوئیت گالوانیزه

قیمت لوله مانیسمان بدون درز رده 40

مشخصات فنی لوله گالوانیزه

لوله های گالوانیزه به عنوان یکی از تجهیزات پایپ و تیوب بر اساس استانداردهای گالوانیزاسیون DIN2444 ،DIN EN 10240 و ISIRI 3765 تولید می شوند. مشخصات شیمیایی پوشش گالوانیزه این لوله ها بر اساس استاندارد ASTM F1083 و ASTM A90 می باشد. فشار کاری لوله گالوانیزه سبک حدود 12 بار و لوله گالوانیزه سنگین حدود 16 بار می باشد. این لوله های فولادی فرآیند های ساخت مختلفی دارند، که روش های گالوانیزه گرم و سرد پر کاربرد ترین آنها به شمار می روند. در واقع به طور کلی می توان گفت که لوله گالوانیزه یک لوله فولادی کم کربن می باشد، که با استفاده از روی پوشش دهی شده است.

انواع لوله گالوانیزه

در ادامه به شرح انواع لوله گالوانیزه از سری محصولات پایپینگ می پردازیم:

لوله گالوانیزه گرم

لوله ای که در دسته بندی لوله های گالوانیزه گرم قرار می گیرد، دارای آبکاری یکنواخت با میزان چسبندگی بالایی می باشد. علت اصلی ماندگاری بالای این لوله این است که لوله گالوانیزه گرم در مرحله اول سخت کاری می شود و برای این که بعد از این کار لوله دچار اکسیداسیون یا زنگ زدگی نشود، با استفاده از محلول کلرید روی یا کلرید آمونیوم، شستشو داده می شود. در این روش لوله در دمای بالا، درون حوضچه مذاب قرار می گیرد تا فلز روی بر سطح آن بنشیند. این کار در دمای 460 درجه سانتی گراد انجام می شود. در این نوع گالوانیزه کردن میزان کوتینگ یا پوشش دهی سراسری سطح این لوله ها در حدود 60 الی 120 میکرون (گرم بر متر مربع) می باشد.

ماندگاری لوله های گالوانیزه گرم در شرایط مختلف متفاوت است، اما به طور معمول این لوله ها در مناطق صنعتی با شرایط سخت 13 سال، در محیط های خشک حدود 40 سال و در مناطق شهری حداکثر 30 سال قابل استفاده هستند.

اجرای فرآیند گالوانیزاسیون بر روی لوله های گالوانیزه باعث می شود که این لوله بتواند در شرایط اسید یا مه قلیایی مقاومت مناسبی از خود در برابر خوردگی نشان دهد. به طور معمول از نظر بسیاری از متخصصین حوزه پایپینگ از جمله کارشناسان فنی فامکو، گالوانیزه گرم به عنوان یک عملیات ضد خوردگی موثر به شمار می آید که در بسیاری از صنایع حوزه شیمی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به مواردی که عنوان شد می توان گفت که مراحل کلی پردازش گالوانیزه گرم به ترتیب زیر است:

  • چربی زدایی: در این مرحله تمام ناخالصی های موجود با استفاده از روش های مختلفی مثل حمام اسیدی ملایم، ترشی محلول رقیق اسیدی، تمیز کردن ساینده و غیره، از بین می روند.
  • پیش گرم: در این مرحله لوله ها را داخل کوره یا با استفاده از گرمای حوضچه مذاب گرما داده و به دمای مذاب نزدیک میکنن تا در زمان ورود به مذاب داغ لوله ها دفرمه نشوند.
  • گالوانیزه کردن: در این قسمت، لوله فولادی در محلولی از روی غوطه ور می شود. با این کار لوله به صورت سراسری توسط روی پوشش داده می شود. این محلول به طور تقریبی 98 درصد روی خالص است که در دمای 449 درجه سانتیگراد نگهداری می شود.
  • خنک کاری: پس از حوضچه روی، در این مرحله لوله ها را وارد حوضچه آب میکنند تا به دمای محیط برگشته و همچنین ضایعات یا ناخالصی های سطحی از روی لوله زدوده شوند.
  • بازرسی: در این مرحله بیشترین توجه بازرسان به ضخامت و پوشش دهی کامل روی است. پس از انجام بررسی های لازم در خصوص یکنواختی، چسبندگی و ظاهر لوله و همچنین تطابق آن با استاندارد ASTM، محصول آماده عرضه و استفاده می شود.
لوله گالوانیزه سرد

در این روش، لوله گالوانیزه در دمای پایین تری نسبت به گالوانیزه گرم آبکاری می شود. در روش گالوانیزه سرد، نمک روی را داخل محلول آبی یا اسیدی ریخته و بر روی لوله اسپری می کنند. در این روش ضخامت لایه گالوانیزه در حدود 25 تا 30 میکرون می باشد. این محصول در محیط مرطوب نهایتا تا 7 سال عمر می کند.

گالوانیزه سرد در صنایع مختلف به عنوان یک روش برای رنگ آمیزی فولاد گالوانیزه شناخته می شود. مقدار روی یا گالوانیزه بکار رفته در این لوله بسیار کمتر از گالوانیزه گرم است. با توجه به این مسئله، کاملا مشخص است که میزان مقاومت این لوله گالوانیزه نیز بسیار کمتر خواهد بود. بیان ساده تر آن این است که گالوانیزه سرد در واقع یک فرآیند سطحی از عملکرد گالوانیزه کردن محسوب می شود. بیشترین دلیل کم بودن مقاومت گالوانیزه سرد نسبت به نوع گرم هم دقیقا بخاطر همین مسئله است. در این روش لوله گالوانیزه تنها با استفاده از ابزار های مختلف، توسط رنگ اندود شده با روی کاور می شود و صرفا به عنوان یک پوشش رنگ شده در نظر گرفته می شود. پس به طور حتم لوله گالوانیزه سرد نمی تواند در شرایط خورنده و حساس مقاومت زیادی از خود نشان دهد. مراحلی که طی آبکاری سرد، یک لوله فولادی گالوانیزه را آماده استفاده می کند شرایطی دارد که در ادامه به شرح مختصری از آنها می پردازیم:

  • چربی زدایی و پاکسازی: این فرآیند در پردازش گالوانیزه سرد نیز مشابه روش گرم انجام می شود تا سطح فولاد از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک شود.
  • رنگ آمیزی: سطح لوله استیل گالوانیزه در این قسمت از فرآیند، با استفاده از روش های مختلف رنگ آمیزی و پاشش رنگ توسط رنگ های غنی شده از روی پوشش دهی می شود.
  • خشک شدن: پس از انجام مراحل رنگ و آبکاری سرد لوله ها برای خشک شدن کنار گذاشته می شوند.
  • تست و بررسی: در انتها تمام قسمت های لوله مورد بررسی قرار می گیرد تا از لحاظ کیفیت و تکمیل پوشش دهی کاملا تایید شده باشند.
الکترو گالوانیزه

الکترو گالوانیزه را می توان نوع مدرنی از روش گالوانیزه سرد در نظر گرفت. در این فرآیند که به آن آبکاری الکتریکی هم می گویند، پوشش محلول سرشار از روی با استفاده از جریان الکتریکی بر سطح لوله فولاد گالوانیزه اعمال می شود. این شرایط آبکاری، تفاوت هایی با روش های دیگر روی اندود کردن دارد. مثلا در این روش، ضخامت پوشش ایجاد شده بر سطح لوله نازک تر از زمانی است که لوله در محلول روی غوطه ور می شود.

پس می توان گفت که برای ماندگاری بیشتر لوله هایی که با فرآیند الکتروگالوانیزه پوشش داده شده اند، بهتر است آنها را در فضاهای باز نصب نکنید.

 

گالوانیزه کردن با بخار

روش دیگری که می توان با استفاده از آن عمل گالوانیزه کردن را روی سطح لوله انجام داد، گالوانیزه کردن با بخار یا گالوانیزه خشک است. از این روش حتی برای پوشش دهی سطوح داخلی لوله ها هم می توان استفاده کرد. فرآیند گالوانیزه با بخار به این صورت انجام می شود که لوله یا قطعات فولادی دیگر داخل یک محفظه بسته قرار می گیرند. سپس همزمان با چرخش سریع، حرارت زیاد و با استفاده از گرد روی، پوشش دهی شده و در نهایت آماده عرضه و استفاده می شوند.

تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

لوله گالوانیزه گرم به عنوان لوله فولادی طول عمر بیشتری نسبت به گالوانیزه سرد دارد. حداکثر میزان طول عمر گالوانیزه سرد 7 سال و گالوانیزه گرم 25 سال است. به طور کلی گالوانیزه گرم دارای مزیت های زیادی از جمله آبکاری سراسری و یکنواخت، چسبندگی بالا و دوام زیاد است. دلیل طول عمر بیشتر لوله گالوانیزه گرم روش آبکاری آن می باشد. علاوه بر این ها، در این روش لایه روی، با اکسیژن و کربن همچنین فولاد و روی مذاب با یکدیگر واکنش می دهند و چندین لایه پوشش آهن و روی تشکیل می‌ شود، در نتیجه تبدیل به لایه مقاوم می شود و این نتیجه را ایجاد می کند که گالوانیزه گرم نسبت به سرد مقاومت بالاتری داشته باشد. لازم به ذکر است که به دلیل ایجاد دمای بالا در فرآیند تولید، گالوانیزه گرم نسبت به انواع دیگر سطح براق تری دارد.

با این حال اما گالوانیزه سرد هم مزیت های خاص خودش را دارد. مثلا این روش بیشتر برای کاربرد های غیر صنعتی و کوچک تر انجام می شود و در دسترس تر است. همچنین هزینه های تمام شده در گالوانیزه سرد بسیار کم تر از گالوانیزه گرم خواهد بود. نکته جالب در مورد هر دو روش گالوانیزه کردن این است که در برخی صنایع برای افزایش میزان حفاظت لوله های فولادی و افزایش طول عمر آنها، از هر دو روش گرم و سرد استفاده می کنند که در اصطلاح به آن سیستم دوبلکس یا گالوانیزه دوبل گفته می شود.

لوله گالوانیزه برق PG

لوله گالوانیزه برق PG، لوله ی محافظ برای کابل ها و سیم های برق در صنایع مختلف می باشد. این لوله ها از آسیب دیدن سیم های برق توسط حیوانات و اشیاء تیز جلوگیری می کنند. این لوله ها قابل نصب با اتصالات رزوه ای هستند و برای محافظت از خطوط برق در فضای های باز، بهترین گزینه به شمار می روند. لوله های گالوانیزه PG در بسیاری از اتصالات جدید مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند طول عمر نگهداری از کابل های برق را چند برابر کنند. همچنین با توجه به نوع کاربری که این لوله ها دارند، برش، شکل دهی و تغییر حالت آنها نسبت به لوله های دیگر بیشتر است. به عبارت بهتر، انعطاف پذیری مناسب تری دارند.

 

لوله فلزی و کاربرد آن در صنایع چیست؟

لوله ها جهت انتقال سیالات مایع، گاز و گاها جامد کاربرد دارند و یکی از پر کاربردترین لوله ها در صنایع لوله ای فلزی می باشند که عنصر اصلی تشکیل دهنده آلیاژ آن ها فلز است.

لوله های فلزی به دو مدل لوله های فلزی آهنی و غیر آهنی تقسیم می گردند که هرکدام از این دو دسته دارای انواع مختلف می باشد،

عنصر اصلی لوله فلزی آهنی از آهن (FE) می باشد و عنصر اصلی و سازنده لوله فلزی غیر آهنی فلزی غیر از آهن می باشد.

  • لوله فلزی کربن استیل (Carbon Steel Pipe)
  • لوله فلزی آلیاژی (Alloy Steel)
  • لوله فلزی استیل (Stainless Steel)

لوله کربن استیل با ظاهری سیاه رنگ به دو روش لوله مانیسمان و لوله درزدار تولید میگردد که جزو پرکاربردترین لوله های فلزی مصرفی در صنعت و ساختمان ها می باشد.

نام محصولنمره لولهسایز (اینچ)ضخامت mmقیمت هر کیلو ( تومان )
لوله گالوانیزه21/2 2تماس بگیرید
لوله گالوانیزه2/53/42تماس بگیرید
لوله گالوانیزه312تماس بگیرید
لوله گالوانیزه41/4 - 1 2تماس بگیرید
لوله گالوانیزه51/2 - 1 2تماس بگیرید
لوله گالوانیزه62 2تماس بگیرید
لوله گالوانیزه21/2 2/5تماس بگیرید
لوله گالوانیزه2/53/4 2/5تماس بگیرید
لوله گالوانیزه31 2/5تماس بگیرید
لوله گالوانیزه41/4 - 1 2/5تماس بگیرید
لوله گالوانیزه51/2 -1 2/5تماس بگیرید
لوله گالوانیزه62 2/5تماس بگیرید

انواع لوله فلزی :

لوله مانیسمان فولادی بدون درز

روش تولید و ساخت آن به نحوی است که بدنه‌ ای یکدست و بدون درز دارد و هیچ نوع جوش‌ کاری بر روی آن صورت نگرفته است.
این نوع لوله معمولاً از فولاد ساده کم‌ کربن ساخته می‌شود؛ اما به وسیله افزودن برخی مواد به داخل و بیرون لوله، آن را در برابر زنگ زدن مقاوم می‌کنند.
لوله های بدون درز به روش های مختلفی همچون ریخته گری شنی، ریخته گری گریز از مرکز، مانیسمان و … تولید می گردد.

مزایا لوله مانیسمان:

  • دوام بالا
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و نیز دمای بالا
  • یکپارچه بودن
قیمت لوله مانیسمان بدون درز رده 40

قیمت لوله مانیسمان بدون درز رده 40

لوله آهنی سیاه درزدار

این نوع لوله کاربرد بسیار زیادی در سازه‌هایی با پایداری بالا دارد. مهم‌ترین کاربردهای این لوله را در لیست زیر برای شما تهیه‌کرده‌ایم:

  •  حمل‌و نقل آب و گاز
  • حمل‌و نقل نفت
  • ساخت‌وساز (ساخت نرده و داربست)

مزایای لوله سیاه:

•    در برابر فشار زیاد مقاوم است
•    ظرفیت حمل عالی

قیمت لوله آهنی سیاه درزدار

قیمت لوله آهنی سیاه درزدار

لوله آتشخوار

لوله آتشخوار یک نوع خاص از لوله است که نسبت به لوله‌ های معمولی، فشار و حرارت بالاتری را تحمل می کند و بیشتر برای انتقال گاز و مایعات دارای حرارت بالا استفاده می شود که این حرارت بالا حداقل 450 درجه سانتی گراد می باشد. در ساخت این نوع لوله از آلیاژ‌های خاصی که دارای منگنز و کربن هستند، استفاده می شود و وجود همین آلیاژ‌ها باعث می شود این لوله ها بتوانند فشار و حرارت بالاتر و بیشتری را تحمل کنند و مایعات و گازهای دارای درجه حرارت های بالا را عبور دهند. هرچه کربن استفاده شده در این لوله ها بیشتر باشد، انعطاف ‌پذیری آنها بیشتر می شود و منعطف تر می شوند.

لوله آتشخوار توانایی تحمل دما تا 600 درجه‌ سانتی گراد را دارد و می تواند فشاری تا 80 اتمسفر را تحمل کند. برای جوشکاری این نوع لوله ‌ها به دمایی بیشتر از 500 درجه‌ سانتی گراد نیاز می باشد و فرآیند جوشکاری باید حداقل 15 دقیقه طول بکشد تا احتمال به وجود آمدن ترک و نشتی به حداقل برسد. لوله آتشخوار دارای قطرهای مختلفی است که رایج ترین و پرمصرف ترین آنها 25.4، 31.8، 38، 44.5، 50.8، 57، 60.3، 63.5 و 76 می باشد.

مزایا و ویژگی های لوله آتشخوار:

  • قابلیت تحمل فشار و حرارت خیلی بالا را دارد.
  • بدون درز و شکاف می باشد.
  • انعطاف ‌پذیری و جوش ‌پذیری بالایی دارد.
  • دارای کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی می باشد.
  • ضد زنگ می باشد و احتمال زنگ ‌زدگی در آن پایین است.
  • بسیار منعطف است و توانایی انبساط و انقباض در شرایط پر فشار و دارای حرارت بالا را دارد.
  • از میزان درستی کربن و منگنز در ساخت آن استفاده شده است.
  • دارای ضخامت های مختلفی می باشد و ضخامت آن با میزان تحمل فشار و حرارت، مطابقت داده می شود.
  • به صورت شاخه‌ های ۶ متری و ۱۲ متری تولید می شود.
قیمت لوله آتشخوار

قیمت لوله آتشخوار

لوله سیلندری

این نوع از لوله ها یکی از تجهیزات کاربردی است. که در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، ساختمان سازی، تولید آسانسور و لوازم و تجهیزات مختلف به کار برده می شود. که نشان دهنده کارایی این وسیله است. لوله ی سیلندری استاندارد، لوله ای است با ضخامت بالا. که از ویژگی های بارز آن می توان به تحمل فشار زیاد که این ویژگی یک مزیت محصول می شود. چرا که هنگام نشست مقاومت زیادی دارند. این لوله ها سطح صیقلی و صافی دارند. همان طور که گفته شد. که لوله سیلَندری در صنایع مختلفی کاربرد دارد. که نشانگر کیفیت و قابلیت های این نوع لوله می باشد.

مزایای لوله سیلندری :

  • لوله سیلندری در مقایسه با نوع دیگر لوله ها به راحتی خم می شوند.
  • اندازه گیری حجم لوله ی- سیلَندری به علت استوانه ای بودن این نوع لوله ها ساده است.
  • عایق بندی این نوع لوله ها نیز ساده می باشد.
قیمت لوله سیلندری

قیمت لوله سیلندری

نظرات (0)

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “لوله گالوانیزه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *